Wat kan de airco installateur in Bovensluis voor je doen?

Airco installateur Bovensluis

Heb je een nieuwe airco aangeschaft? Of overweeg je deze aan te schaffen? Neem dan altijd eerst contact op met de airco installateur in Bovensluis. Een airco is niet zo simpel in aanschaf. Je hebt voor je over gaat tot aanschaf de informatie nodig, hoe het geplaatst word. Hoe de leidingen vanuit huis in en uit lopen. En natuurlijk waar de afvoer heen moet.

Een airco bestaat altijd uit minimaal 2 componenten, het binnen component en het buitendeel. Deze moeten altijd met elkaar verbonden worden, en zal er dus in de meeste gevallen altijd een gat geboord worden om de leidingen tussen de 2 componenten te verbinden.

Een airco is ideaal voor het Nederlands klimaat!

Als we het hebben over een airco, dan denken we altijd aan verkoeling. Maar dat is niet zo! Je kunt in de warme zomers ermee koelen, en in de koude winters ermee verwarmen! De airco kwam voorheen in luxe kantoren, of in supermarkten voor. Maar dat is nu omgedraaid en deze kom je nu overal tegen, zelfs bij mensen thuis.

Het is in principe een heel simpel concept. Bij het koelen word de warme binnen lucht gezogen en naar buiten geblazen, en wordt een lichte koelende bries geblazen in huis. En bij het verwarmen gebeurt precies het tegenovergestelde. De lucht word van buiten naar binnen gezogen en opgewarmd. Het verwarmen met een airco is veel goedkoper dan met een CV ketel. Dit vooral omdat elektriciteit goedkoper is dan gas. Vooral in combinatie met zonnepalen, die de meeste mensen hebben tegenwoordig. Is dit een hele goede manier om het overschot aan opgewekte energie te gebruiken voor de airco in plaats van terug te verkopen voor een dumpprijs aan de leverancier.

Lucht vochtigheid stabiliseren en het filteren van de lucht

Naast het klimaat in huis regelen. Kan je de airco ook instellen, om het vocht gehalte in huis te verlagen en de lucht te filteren. Bijvoorbeeld voor mensen met allergieën, zo worden bacteriën, pluisjes uit de lucht gehaald door het systeem.
Zo kun je een ander klimaat creëren. We weten allemaal dat Nederland heel vochtig is, en zo een hele benauwde 28 graden ontstaat. Met de airco kun je de luchtvochtigheid verlagen, en zo een Afrikaans droog klimaat creëren.

mobiele airco kopen Bovensluis

Airco kopen Bovensluis

Wat voor soort airco kopen in Bovensluis? Er zijn verschillende types beschikbaar, de meest simpele is de staande unit, die je gewoon met de stekker aansluit. Deze heeft ook geen monteur nodig, dit is perfect voor simpele ruimtes, en heeft geen boor werk nodig.

Mobiele airco kopen in Bovensluis

Een mobiele airco kopen voor bijvoorbeeld in de slaapkamer, of voor een kleine werkruimte, is een hele slimme keus! Je kunt zonder een monteur te laten komen genieten van verkoeling, en de airco ook nog eens iedere keer verplaatsen.

Ga voor de juiste airco installatie in Bovensluis

Voor de juiste installatie, moet een berekening gemaakt worden op locatie. Ieder formaat ruimte heeft een andere formaat nodig. Daarom is het aangeraden om eerst een afspraak te maken met de vakman om even te kijken wat de mogelijkheden zijn en wat je precies nodig hebt. Als je iets aanschaft zonder vooraf geïnformeerd te hebben zal je 100% van een koude kermis thuis komen op het gebied van een airco. Of je betaald te veel aan een veel te grote installatie. Of het tegenovergestelde, je haalt de te kleine installatie voor het formaat ruimte, en kun je het al raden. Je kamer wordt niet of nauwelijks verkoeld.

Vind de juiste airco installateur in Bovensluis

Bij de aanschaf is het natuurlijk belangrijk dat je de beste prijs, en service garantie ontvangt. Bijna iedere airco installateur in Bovensluis is bij ons aangesloten, dus zo kun jij altijd kiezen voor de meest passende vakman. De transparantie is vanaf het begin al belangrijk en je weet precies waar je aan toe bent, en je kunt dan zelf akkoord geven.

Heeft een installatie onderhoud nodig?

Je kunt het grotendeel van het onderhoud zelf uitvoeren. Maar jaarlijks moet de monteur wel langs komen om het koelmiddel aan te vullen. Dit is een klus dat je niet zelf kunt doen, hier is speciale apparatuur voor nodig. Naast het bijvullen van de koelmiddel. Controleert de monteur dan meestal of alles nog in orde is, en indien nodig word het gereinigd of gerepareerd. Zo gaat je apparaat veel langer mee, als het koelmiddel op raakt en je laat het zo zitten zonder bij te vullen of te laten draaien. Kan er extra snel slijtage ontstaan. En zal je sneller een nieuwe installatie moeten aanschaffen.

Een airco met buitencomponent of zonder?

Er zijn 2 soorten airco’s. De eerste is dat met een buitenunit, dit is wat normaal en krachtig is. De buitenunit maakt al het geluid en voert de warmte, en druppels af. Naast deze airco, zijn er ook nog kleinere koelingssystemen. Dat zijn meer de mobiele units zoals ze ieder jaar worden geadverteerd in supermarkten. Deze voeren niks af maar blazen alleen koelmiddel naar buiten. Deze maakt wel wat meer herrie in huis.

Multi-split airco installatie in Bovensluis

Als je besluit een buiten en binnen unit te kopen, dan kun je voor kiezen om een multi-split installatie te kopen. Dit is een systeem waarbij je één buitenunit kunt gebruiken voor meerdere binnen units. Deze heeft voldoende kracht om alle units in alle kamers, aan te sturen, en te verkoelen. Je kunt dan iedere airco in iedere kamer apart aan en uit zetten. Zo hoef je niet bij iedere binnen unit installatie een aparte buitenunit aan te schaffen, en te installeren.

Single-split installatie

Een single-split systeem staat voor één aansluiting. Je kan hier maat één kamer mee koelen. Dus als je niet wenst dat meerdere plekken in het gebouw of in je woning ook gekoeld worden. Dan is dit de beste keus, qua kosten. Je hebt ook de mogelijkheid om te gaan voor een split unit airco inclusief installatie

Welke airco installatie in Bovensluis heb ik nodig voor mijn woning?

Dat is niet precies te zeggen we zullen een kleine indicatie geven, maar de airco installateur in Bovensluis moet dit echt met de oog zien. Het draait allemaal om m3, het koelvermogen wordt hiermee berekent. Hoe groter de ruimte is hoe meer koelvermogen je nodig hebt, dus met andere woorden een grotere airco.

Je kunt uit gaan van een gemiddelde van 35 Watt airco per m3. Dan heb je altijd precies het benodigde koelvermogen om te genieten van een hete zomer