Een beveiligingscamera set is altijd goed voor een paar extra oogjes in en om het huis. Van die lompe kunstmatige ogen die we vroeger in grote commerciële gebouwen zagen, zijn ze in de afgelopen tien jaar gemeengoed geworden in woonwijken. Nog belangrijker, hun functies zijn enorm verbeterd.

Er zijn tegenwoordig camera beveiliging sets die mensen kunnen onderscheiden van andere bewegende objecten, pakketjes kunnen detecteren en zelfs mensen kunnen herkennen. Er zijn camera’s die “praten” om indringers af te schrikken. En de nieuwste camera’s van Ring hebben zelfs radartechnologie die u een vogelperspectief van uw huis geeft. Daarnaast zijn ze er met recorders, beweegbaar en met veel meer opties.

Onnodig te zeggen dat de snelle evolutie van beveiligingscamera technologie honderden verschillende camera opties heeft voortgebracht voor tientallen concurrerende beveiligingscamera merken. Vandaag gaan we kijken naar die topmerken die samen de beste beveiligingscamera’s op de markt vormen. We baseren onze aanbevelingen op onze eigen ervaring met deze merken, maar ook op duizenden uren onderzoek.

Wat is een beveiligingscamera set

Bewakingscamera’s zijn apparaten die uw huis bewaken en beschermen. U kunt beveiligingscamera’s voor binnen en buiten kopen. En ze hebben vaak een HD-resolutie en andere functies zoals tweewegcommunicatie, nachtzicht en bediening via de smartphone.

Heb is een bewakingscamera set nodig?

De eerste vraag die u zich kunt stellen is eenvoudig: is een beveiligingscamera überhaupt nodig? En het antwoord hangt af van het niveau van beveiliging dat u aan uw huis of bedrijf wilt toevoegen. Hoewel sensoren beweging kunnen detecteren en u laten weten of deuren of ramen zijn geopend of gesloten, kunt u zonder camera’s niet zien wat er thuis gebeurt.

Voordelen van een beveiligingscamera set bij diefstal en inbraak!

beveiligings camera set van 4 cameras met wifi kopen

beveiligings camera set van 4 cameras met wifi kopen

Met camera’s kun je ook sneller hulp krijgen; in termen van audioverificatie versus videoverificatie ontdekte de politie in Fremont, Californië, dat audioverificatie alleen een kans van 95 procent had om een vals alarm te zijn; Salt Lake City vond een vals alarm percentage van 82 procent, terwijl de politie in Burien, Washington percentages van 92 procent vond.1 Kortom? Audio alleen is niet genoeg; om de politie echt te laten zien wat er aan de hand is, is een camera nodig. Steden die videobeelden gebruiken, ontdekten daarentegen dat het aantal alarmoproepen dat ze kregen met ongeveer 90 procent daalde, waardoor hun reactietijden verbeterden en mensen sneller hulp kregen.

Camerabeelden kunnen ook nuttig zijn in een strafrechtelijk onderzoek als er toch wordt ingebroken. Michael Worgul, een strafrechtadvocaat uit Pittsburgh, Pennsylvania, zei dat “beelden van bewakingscamera’s vaak worden gebruikt als bewijs in strafzaken…Het is gemakkelijk te zien hoe beelden van bewakingscamera’s relevant kunnen zijn als ze een persoon in beeld brengen die een misdaad pleegt”.2 Om deze redenen raden wij aan om naast sensoren ook “beveiligingscamera set” te installeren in uw huis of bedrijf. Lees meer over de vraag of beveiligingscamera’s criminaliteit afschrikken.

Hoeveel beveiligingscamera’s per set heb ik nodig?

Hoeveel beveiligingscamera’s u nodig heeft hangt af van de grootte van uw huis en de mate van beveiliging die u wenst. Wij adviseren minimaal een camera te plaatsen bij de hoofdingang van uw huis op de begane grond. Idealiter gebruikt u ook buiten beveiligingscamera’s bij alle ingangen op de begane grond; dit geldt echter niet voor iemand die in een appartement woont.

Voor meer veiligheid kunt u meer beveiligingscamera’s plaatsen op de begane grond, en in elke kamer die u vaak gebruikt of waar u doorheen moet om uw huis in of uit te gaan. Voor extra veiligheid kunt u beveiligingscamera’s plaatsen in hoofdgangen op de tweede of derde verdieping. We raden echter af om camera’s in slaapkamers of badkamers te plaatsen vanwege de privacy.

Meest gestelde vragen over de beveiligingscamera set

Waar moet je opletten bij het kopen van een beveiligingscamera set?

  • Let goed op de aandacht van de camera op gericht is, en op de privacy van bijvoorbeeld de slaapkamer, toilet enzovoort.
  • Let erop dat de camerabeelden opgeslagen worden intern of extern. Al onze camera sets komen met een recorder, je kunt zelf kiezen welk geheugen je erbij neemt.
  • Goede Wifi, bij draadloze camera’s is dit belangrijk. Als een verbinding wegvalt kan al het beeld stoppen met opnemen.
  • Kies voor camera’s met opties zoals bewegingsdetectie.

Wat mag wel en niet met beveiligingscamera?

Je mag in principe alleen je eigen terrein, en eigendommen opnemen. Dus openbare weg, de buren, en andere omgevingen mogen in principe niet opgenomen worden, en eventuele personen in beeld moeten onherkenbaar gemaakt worden.