De beste Dashcam kopen in 2023

De beste dashcams zullen tijdens het rijden opnemen wat er op de weg voor u gebeurt, maar velen zullen zoveel meer doen dan dat. Sommige bieden rijhulpmiddelen om u te waarschuwen voor baanafwijking of wanneer u te dicht bij een voorligger komt, en sommige kunnen zelfs contact opnemen met de hulpdiensten met uw locatie in het geval van een ongeval. Hier is een lijst met de beste dashcams die je bij ons kunt kopen.

Bekijk onze hele collectie om jouw dashcam te kopen

Waar kun je een dashcam allemaal voor gebruiken

Dashcams evolueren snel. Een eenvoudige dashcam aan de voorzijde biedt een basisniveau van beveiliging en is veel beter dan helemaal geen bescherming. Maar terwijl standaard dashcams alleen de voorkant van een voertuig bedekken en het zicht door de voorruit laten zien, komen sommige in paren, hetzij als een alternatieve kit of als een upgrade, met een tweede camera aan de achterkant om vast te leggen wat er achter gebeurt. .

We hebben een combinatie van beide typen in deze gids opgenomen, maar als je zeker weet dat je voor- en achterdekking wilt, dan hebben we een speciale gids voor de beste voor- en achterdashcams (opent in nieuw tabblad) met functies dit soort exclusief. Veel dashcams kunnen nu afzonderlijk of gekoppeld worden gebruikt als onderdeel van een allround beveiligingssysteem voor uw voertuig.

Als je een overzicht wilt van wat er zowel in de auto als buiten gebeurt, kun je onze gids voor de beste Uber-dashcams bekijken (opent in een nieuw tabblad). En als u liever op twee wielen navigeert dan op vier, zou onze lijst met de beste helmcamera’s (opent in een nieuw tabblad) nuttig moeten zijn voor fietsers en motorrijders.