Elektrische Step kopen

Elektrische step is er in verschillende maten, merken actieradius. En ze variëren in verschillende landen, als legaal, en illegaal. De wetgeving van de elektrische step verschilt per land, en regio. Dus de vraag of een elektrische step goedgekeurd is, of legaal kunnen we niet specifiek beantwoorden. Wel kunnen we met jou doornemen wat de beste step voor jou is en of jij een step wil dat 25, 30, of een estep van 40 km per uur.

De variaties en hoeveel km een step kan afleggen verschilt. Je kunt zelf kiezen welke type accu erin zit, of welke type wielen, en de snelheid. Dit allemaal samen heeft invloed op de uiteindelijke uitkomst. Ook de zadel, deze manier is bijna altijd legaal. Omdat deze worden geleverd, met pedalen en klein en opvouwbaar is. Het is nog net geen elektrische fiets, maar ook net geen step, maar wel elektrisch en in het formaat van een step, met een zadel!

Bij ons heb je altijd de beste elektrische step garantie!

Verschillende soorten Elektrische step

Ze zijn er in allerlei vormen, maten, snelheden en met verschillende afstanden die je ermee kunt afleggen (Actieradius). Wij hebben in ons assortiment esteps beschikbaar met snelheden die variëren tussen de 20 – 60 km per uur. En met een vermogen van tot maar liefst 1000W!

Ieder soort heeft zijn eigen voordelen, en eigenschappen. Daarom is de collectie ook uitgebreid in verschillende vormen en maten. Ook qua merken zijn er verschillende populaire merken e steppen die je kunt kopen.

Wat is een elektrische step

Een Elektrische step is een step dat elektrisch is ter vervanging van bijvoorbeeld een scooter, of een fiets. Door het formaat is het makkelijk, licht, en heel wendbaar door bijvoorbeeld de binnenstad en het openbaar vervoer. Ze zijn er ook in vormen met bijvoorbeeld grote wielen, als je langere afstanden ermee rijdt op iets minder stabiel grond.

Je staat op twee wielen met een dek in het midden, en een stuur. En een wiel aangedreven door een kleine motor in verbinding met de accu. 99% van alle steps zijn elektrisch, vandaar ook de naam. Je hebt enkele uitzonderingen in bepaalde gebieden of voor bepaalde locaties, die voorzien zijn van een brandstof motor.

Ze worden op veel plaatsen gebruikt als dagelijks vervoersmiddel door heel Europa! Niet alleen als vervoersmiddel op straat maar ook als je bijvoorbeeld werkt in een groot magazijn of een grote werkplaats, dan is dit de beste en snelste optie. Je bespaard ongelofelijk veel tijd.

Waarom en wat is Elektrisch?

Elektrisch maakt het handig, en geeft het de vorm van goed, en stevig vervoer. Dit zorgt ervoor dat je het kunt gebruiken als vervoersmiddel. De motor, de lampjes, en soms ook de remmen. De lampjes komen altijd van pas in de donkere uurtjes.

Waarom een Step?

Een step dat niet elektrisch is kun je niet ver mee komen. Het is te intensief, het kost veel energie, en je raakt vermoeid. Dus om het dan te gebruiken als vervoersmiddel is niet erg handig.

Wat maakt een “legale Elektrische step”

Een goedgekeurde of “legale Elektrische step” is eigenlijk een term dat verkeerd word beschreven. Iedere elektrische step is legaal, alleen het gebruiken op openbare weg is in sommige landen, of locaties illegaal. In Spanje, Frankrijk, België is de wetgeving heel soepel als het aankomt op het gebruik van de estep. In Nederland worden ze op veel plekken gedoogd, de wetgeving wordt door de vingers gezien omdat bijvoorbeeld in steden zoals Amsterdam, het zo druk is dat het heel veel voordelen biedt.

De wetgeving van een goedgekeurde legale elektrische step is eigenlijk heel simpel. Ieder type is toegestaan, omdat het geen motorvoertuig is, en dus geen brandstof bevat. Wel is het zo dat je bepaalde vormen hebt, bijvoorbeeld de step met zadel, deze zijn beschikbaar met trappers zoals een fiets, maar dan in step formaat. Het zit dus precies ertussenin. Maar officieel is dit een fiets!

Is een step niet om mee te spelen?

Een step was voorheen om mee te spelen, de bekende steps waren niet elektrisch, en bedoeld voor kinderen. Zoals bekend moest je jezelf vooruit duwen met je voeten. Daar is nu veel verandering in gekomen! Sinds de jaren 2010 is het steeds populairder geworden bij volwassenen om te gebruiken als vervoersmiddel.

Mensen worden steeds bewuster van de mogelijkheden, en dat het veel minder kost dan het gebruiken van een scooter of auto! Je kunt bijvoorbeeld even snel 3 kilometer verderop een kleine boodschap doen.

Op een veilige manier gebruik maken van de Elektrische step

op een veilige manier gebruik maken van de elektrische step

op een veilige manier gebruik maken van de elektrische step

Het is begrijpelijk dat velen zich zorgen maken over de veiligheid van e-step voor voetgangers en andere weggebruikers op de openbare weg.

Bovendien zijn er risico’s voor de rijders zelf en veiligheid is van het grootste belang. Hier zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je op een elektrische step rijdt:

  • Controleer de banden – knijp stevig in uw banden met uw duim en wijsvinger. Als een band slap aanvoelt, is hij te weinig opgepompt – rijd niet met de scooter totdat de banden zijn opgepompt, omdat hij niet stabiel is en veel meer kans heeft om onder je weg te glijden als je een bocht neemt.
  • Zorg ervoor dat de bouten op de stuurpen goed vastzitten – de wielen en het stuur moeten tijdens het rijden in lijn blijven. We hebben verschillende scooters getest met losse bouten, waardoor het stuur niet goed uitgelijnd was met het wiel. Dit is een ernstig veiligheidsrisico. Om de bouten te controleren, gaat u voor de scooter staan ​​en klemt u het voorwiel tussen uw voeten, terwijl u het wiel stevig op zijn plaats houdt. Houd vervolgens het stuur vast en draai stevig in beide richtingen. Als het wiel en het stuur hierna nog steeds uitgelijnd zijn, is het veilig om te rijden.
  • Let op je enkels – vaak is elektrische step extreem zwaar en kunnen maar liefst 24 kg wegen. Dit betekent dat zelfs wanneer ze met zeer lage snelheden reizen, bijvoorbeeld wanneer je er net uit bent gesprongen, ze nog steeds met behoorlijk veel kracht achter hen aan bewegen. Een paar van onze onderzoekers ontdekten dat een e-step die tegen je enkels tikt erg pijnlijk kan zijn en zelfs blauwe plekken of snijwonden kan veroorzaken.
  • Pas op voor kuilen en oneffen terrein – elektrische scooters hebben een smal stuur en kunnen een beetje zenuwachtig zijn. Dit kan het beheersen van ernstige schokken behoorlijk moeilijk maken. Sommige van de scooters die we hebben getest, zijn niet erg goed in het beheersen van trillingen, zo erg zelfs dat als een hevige schok je overrompelt, je handen van het stuur kunnen komen.
  • Geen passagiers – elektrische scooters zijn ontworpen voor slechts één persoon. Het is niet veilig om een ​​passagier te vervoeren. Er is geen ruimte op het stabord van de scooter voor twee personen, en de toevoeging van een extra persoon kan de balans van de scooter plotseling onverwachts verschuiven, waardoor beide passagiers eraf vallen.

Uit welke onderdelen bestaat een elektrische step

e step kopen

e step kopen

Een elektrische step bestaat uit een aantal onderdelen, die allemaal belangrijk en misschien iets minder belangrijk zijn voor het functioneren van de step

De accu van de e steppen

De accu van de e steppen zijn opgebouwd uit verschillende formaten. Iedere step heeft zijn eigen hoeveelheid Watt, wat natuurlijk weer belangrijk is bij het kiezen van de juiste step

Hoe groter, en hoe meer vermogen, hoe grote jouw actieradius (afstand in km) en jouw maximum snelheid zal zijn. En voor ieder type terrein is er ook een ander soort vermogen nodig. Ga je veel Off-Road dan heb je natuurlijk ook een grotere accu nodig

De meeste e step hebben een batterijpakket dat bestaat uit lithium-ionbatterijcellen, hoewel sommige elektrische scooters voor kinderen en andere goedkope scooters eigenlijk loodzuuraccu’s hebben.

De remmen van de elektrische steps

Het remmen is de belangrijkste factor als het aankomt op jouw veiligheid. E steppen komen met verschillende soorten remmen, zoals elektrische remmen, trommelremmen, schijfremmen. Hoewel het een klein apparaat is, is het toch erg belangrijk.

We raden je aan om te kiezen voor een e step met 2 remmen, een voor rem en een achterrem. De meeste komen met een combinatie van beide, en zijn dus erg veilig, en je kunt er verantwoord mee op weg.

De snelheidsregelaar (gashendel) van e steppen

Hiermee pas je jouw snelheid aan. De meeste hebben een maximum snelheid, maar sommige gaan door tot maar liefst 80 km per uur. Dan is een goede gashendel erg belangrijk. Daarom verschillen de hendels van elkaar, en heeft de step met een lage max snelheid, vaak een hendel die in 1x doorgaat naar zijn maximum snelheid, omdat deze vaak ongeveer even snel gaan als een gemiddeld fiets tempo.

Een hoger max snelheid, heeft weer een ander type hendel. Dit omdat het gevaarlijk is, en je het niet in de hand gaat kunnen houden. Dus bij deze types heb je veel meer controle over de juiste snelheid.

elektrische step deck

elektrische step deck

De dek van e steppen

Het dek is het midden stuk waar je op staat tijdens het rijden. Velen zijn beplakt met rubber, of een rubber gelijkende stof. Dit is zodat jij goed op je voeten kunt staan, en er niet vanaf glijd.

De accu zit ook vaak in dit dek verwerkt, de vorm en formaat van dit dek wordt hier ook in meegenomen. De formaat van het dek is gemiddeld ongeveer 15 cm x 50 cm

Het stuur van de estep

Het stuur is het element dat ervoor zorgt dat je goed kunt sturen natuurlijk. Dit is belangrijk voor een goede bediening, en om op de beste manier te kunnen manoeuvreren. Hier zitten ook alle aan, uit knoppen, en het scherm waar alles op weergeven, zoals batterij percentage, snelheid etc.

Het stuur is vaak ontwikkeld, in de vorm dat je het naar beneden kunt klappen, en opvouwen om in de hand overal mee naartoe te dragen.

De verschillende soorten verlichting

Goede verlichting op jouw elektrische step is belangrijk als je in het donker gaat rijden, zo zie je obstakels op de weg liggen. Bijna alle e steppen worden geleverd met een Led-koplamp, en aan de achterkant een rem licht. Sommige komen ook mee met Led lampjes aan de zijkant, maar dit komt niet zo heel veel voor.

Je kunt daarnaast zelf ook je eigen lampjes toevoegen, of zijkleurtjes naar je eigen wens.

De verschillende motoren+vermogen van de elektrische step

E steppen worden op verschillende manieren geleverd, met bijvoorbeeld 2 motoren, of met een enkele motor. De meest voorkomende types worden geleverd met 1 motor, in het voorwiel. Dit is met voldoende vermogen voor normaal dagelijks gebruik op een vlak gebied. Hier kun je met 300W aan vermorgen al goed uit de voeten

Bij grotere formaat, en bijvoorbeeld off-road gebruik. Is een grote motor, en veel vermogen erg belangrijk, en hier komen 2 motoren ook zeker van pas, dan is 1000W erg handig!

De vering van verschillende soorten e steppen

Bij normaal gebruik heb je geen vering nodig. Bij sommige high-performance exemplaren, zijn voorzien van een hydraulisch systeem, of een simpelere vorm van een vering. Dit maakt het rijgedrag veel comfortabeler, en soepeler.

Bij off-road steps bijvoorbeeld, deze komen allemaal met vergrote wielen, en vering. Dit omdat het oncomfortabel, en instabiel zal zijn zonder vering.

e bike vergeleken met een elektrische fiets

Wat is het verschil tussen een elektrische step en andere vervoersmiddelen

In vergelijking met fietsen zijn elektrische scooters draagbaarder, minder diefstalgevoelig en vergen ze minder fysieke inspanning dan een fiets.

Hiermee kunt u zonder fysieke inspanning uw bestemming bereiken met snelheden van ongeveer 20 km per uur. U komt sneller op uw bestemming aan, vouwt de scooter op en draagt ​​hem naar binnen. Omdat ze minder fysieke inspanning vergen dan het aandrijven van een fiets, zul je niet zo zweterig zijn als wanneer je zou fietsen (en je kunt er sneller komen op veel scooters).

Elektrische scooters hebben ook enkele nadelen die fietsen in sommige gevallen een betere optie kunnen maken. Dit zijn: het vermogen om binnen te brengen, stabiliteit en kosten.

In minder fysieke staat is een elektrische fiets beter dan een e stap

Als je fysiek niet in staat of niet mag om je elektrische scooter mee naar binnen te nemen, dan is een fiets wellicht beter. Een elektrische scooter voor langere tijd op straat op slot zetten is niet optimaal – ze lijken vatbaarder voor diefstal, vandalisme en zijn moeilijker te vergrendelen door gebrek aan vergrendelingspunten.

Fietsen zijn door hun geometrie en grotere banden stabieler en beter op ruwe wegen. Scooters voor volwassenen hebben relatief kleine banden die niet gemakkelijk over hobbels rollen. Ze hebben ook een meer rechtopstaande stuurhoek waardoor ze inherent minder stabiel zijn en meer vatbaar voor wiebelen die menig scooterrijder naar beneden heeft gestuurd.

Ten slotte zijn elektrische scooters voor volwassenen duurder dan een kwaliteitsfiets op instapniveau. Een instapfiets kost je ongeveer € 300 en is veel duurzamer. Het is onwaarschijnlijk dat crashen op een fiets de meeste schade zal toebrengen, terwijl veel scooters, vooral goedkope scooters, na een crash volledig onbruikbaar kunnen worden gemaakt.

Meest gestelde vragen over de elektrische step

Nee en Ja, dit is verschillend. Er zijn enkele e steppen met kenteken, hier heb je dan wel een rijbewijs voor nodig. Maar deze moeten ook te naamgesteld worden, dus dat is dan duidelijk

Opvoeren kun je doen door de accu te veranderen naar eentje met meer Watt, of het motortje veranderen naar een grotere motor. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de begrenzer eraf halen, dit is vaak een klein kabeltje.

Je kunt hiervoor een slotje gebruiken, dat om de vielen heen gaat. Zo kan het niet verplaatst worden

In principe mag je alles met een elektrische step, maar je kunt er niet alles mee. Een elektrische step kun je vergelijken met het gebruiken van een fiets.

Ja, je kunt ermee steppen. Het is wel best zwaar, maar je kunt er gewoon mee steppen, en ernaast lopen.

Je mag er alleen in Nederland nog niet mee op de openbare weg, het is een soort taboe op het moment. In heel Europa is het toegestaan, alleen in Nederland is het nog een soort gedoogd.

Nee en Ja, dit is verschillend. Als je met kenteken rijdt, is dit wel het geval. Maar 99% hoeven dat niet

Je kunt op iedere leeftijd een step besturen. Maar afhankelijk van de snelheid, verschilt het type snelheid. En een step met kenteken bijvoorbeeld mag je ook niet op iedere leeftijd gebruiken.

De regels verschillen per land. Je mag bijvoorbeeld altijd op privé terrein ermee rond rijden, maar op de openbare weg verschilt het. Je moet lokaal de regels opzoeken, en bekijken in hoeverre het kan. En toegestaan is, maar een elektrische step is niet illegaal, dus je mag het gewoon in je bezit hebben, ermee rondlopen.

Wettelijk is er niet veel over de maximum snelheid te zeggen. De e steppen worden niet gecontroleerd op snelheid, of iets. Je kunt het vergelijken met een elektrische fiets. Maar de snelheid op dit moment is aangeraden op maximaal 30 km per uur.

Nee een helm is niet verplicht op een e step