Gamestoel kopen

Er is veel te doen en te overwegen als je denkt aan een gamestoel kopen, maar zijn gamestoelen wel goed voor je rug? Naast het flamboyante uiterlijk, hoe helpen deze stoelen? In dit artikel wordt besproken hoe gamestoelen de rug ondersteunen, wat leidt tot een betere houding en betere werkprestaties. Ook wordt besproken hoe een betere lichaamshouding op de lange termijn tot een beter welzijn leidt.

Langdurig zitten in goedkope kantoorstoelen leidt tot een slechte lichaamshouding. Een slechte houding beïnvloedt ook je stemming. Een slechte houding beïnvloedt de positie van je botten, spieren en interne organen in het lichaam. Dit oefent druk uit op je spieren en pezen, wat leidt tot aandoeningen die moeilijk terug te draaien zijn. Je kunt moeite hebben met lang zitten of zelfs met zitten.

Slouchen veroorzaakt ook ademhalingsproblemen, stijfheid in de gewrichten en een slechte bloedsomloop. Dit alles kan leiden tot chronische vermoeidheid. De reis van onze voorouders van jagers-verzamelaars naar landbouwers resulteerde in een verminderde mobiliteit en kracht van de onderste ledematen. Vandaag de dag brengt een Nederlander gemiddeld 13 uur zittend en 8 uur slapend per dag door; 21 uur sedentaire tijd.

Om welke rede zou ik een gamestoel kopen?

Hoewel je bij een kantoorbaan misschien niet over een kolossale 55-inch monitor hoeft te manoeuvreren zoals bij het spelen van videogames, is er een dunne lijn tussen plezier hebben en serieus pijn lijden. Uw behoefte aan comfortabel zitten in combinatie met spontane beweging wordt nog groter als u bij het gamen meerdere monitoren gebruikt, daar komt een “gamestoel” al zeer goed van pas.

De laatste jaren zijn e-sporten en gaming uitgegroeid van een levendige niche tot een belangrijke vorm van entertainment in de wereld. Hoewel e-sports ooit deel uitmaakte van de grotere sportindustrie, is het een complete markt op zich geworden.

Deze overgang werd ingegeven door een groeiende hoeveelheid aandacht van de mainstream netwerken, zoals ESPN. Een deel ervan was ook het gevolg van de onstuimige groei van het spel Fortnite.

Videospelen hebben een vaste plaats in het dagelijkse leven, daardoor is de gamestoel ook niet weg te denken!

Nu videospellen een vaste plaats krijgen in de mainstreamcultuur, besteden grote adverteerders, bedrijven, grote nieuwszenders en klanten allemaal aandacht aan alle gerelateerde producten. Steeds meer mensen houden zich bezig met videogames, wat betekent dat ze de juiste spelmeubelen en -apparatuur nodig hebben om te kunnen spelen. Volgens voorspellingen van Business Insider Intelligence zal de totale e-sportmarkt van 2019 tot 2023 met een jaarlijks samengesteld groeipercentage (CAGR) van 9% toenemen tot 646 miljoen in 2019. Dit plaatst het publiek op bijna een verdubbeling over een periode van zes jaar, met een record van 335 miljoen in 2017.

Met zoveel mensen die wereldwijd online games spelen, wordt de real-world dynamiek die bij de gameplay komt kijken belangrijk. Als je urenlang zit, heb je een comfortabele gamestoel in de aanbieding nodig, ergonomisch ontworpen om je houding correct te houden. Als u op een willekeurige stoel zit, loopt u het risico van RSI die verband houdt met langdurig computergebruik.

Waarom je een ergonomische gamestoel nodig hebt

Zoals gezegd, als je lange uren achter een bureau zit, kan je houding invloed hebben op de manier waarop je rug aanvoelt. Alle online gamers of console gamers ervaren dit – sommigen meer dan anderen. Dit is erger voor degenen die veel tijd doorbrengen met het spelen van videogames die veel beweging van het bovenlichaam vereisen terwijl ze zitten.

Wat kun je doen om pijn tijdens het gamen te voorkomen? In de meeste ergonomische gamestoelen zijn enkele functies ingebouwd, zodat je bijna altijd een ideale zithouding kunt krijgen. Er zijn 6 basisprincipes van ergonomische bureaustoelen die het ideaal maken om lange stukken te zitten terwijl je opgaat in spelwerelden, gerelateerde YouTube-video’s, of pwned wordt op Discord.

Meest gestelde vragen over de gamestoel