Jouw ideale plafondlamp

Krijg veel meer voor plafondlamp veel minder geld. Plafondlampen zijn om twee redenen erg belangrijk: ze zijn de belangrijkste bron van verlichting in de meeste kamers, maar ze zetten ook de hele toon voor uw ruimte. Ze zorgen natuurlijk voor functionele verlichting, zodat u kunt zien wat u aan het doen bent, maar ze creëren ook uitgelichte gebieden, schaduwen, persoonlijkheid en karakter. Dit alles betekent dat het kiezen van de juiste plafondlampen een cruciaal onderdeel is van uw interieurontwerp en huisstijl.

plafondlamp kopen

kies uit verschillende modellen plafondlamp om te kopen

Elke kamer in uw huis moet goed verlicht zijn, zodat u zelfs de meest elementaire taken van het leven kunt uitvoeren: schoonmaken, entertainen, ontspannen, koken, eten of zelfs sporten.

Plafondlampen zorgen voor het licht om dit alles comfortabel te doen. Met dimmers kunnen ze de sfeer van een kamer volledig veranderen. Met geweldige tinten kunnen ze de ontwerppersoonlijkheid leiden. Met inbouwspots kunt u precies de juiste hoeveelheid functioneel licht regelen of zelfs schilderijen, kunst, meubels of delen van elke kamer benadrukken. Uiteraard hebben alle kamers plafondlampen nodig voor een bepaald niveau van achtergrond- of ‘normaal’ licht.

Als u op zoek bent naar een plafondlamp met slimme functies, neem dan gerust een kijkje in onze selectie slimme plafondlampen van Philips Hue.

Elke kamer moet worden behandeld voor wat het is en waarvoor je die kamer gebruikt. Een badkamer heeft bijvoorbeeld andere plafondlampen nodig dan een woonkamer. Een slaapkamer is anders dan een eetkamer en je keuken heeft andere verlichting nodig dan je gang.

Bekijk de collectie plafondlampen

  • plafondlamp werkkamer

Waarom zijn plafondlampen zo belangrijk?

ronde plafondlampen

ronde plafondlampen

Plafondlampen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw interieurdecoratie omdat ze de toon zetten voor de hele kamer. Ze bepalen het karakter voor het inrichten van de ruimte en beïnvloeden vloer- en wandafwerkingen, kleuren, materialen, stoffen en meubels. Ze kunnen worden gebruikt als hoofdverlichting voor de kamer of als achtergrondverlichting of, als u spots of downlights hebt geïnstalleerd, kunnen ze worden gebruikt om elementen te benadrukken, bijvoorbeeld schilderijen of een piano.

Praktisch gezien zijn plafondlampen belangrijk omdat ze het licht door de kamer kunnen verspreiden vanaf het hoogste punt in de kamer – het plafond.

Wat zijn de belangrijkste soorten plafondlampen?

De belangrijkste soorten plafondlampen zijn:

Inbouw – lampen die met weinig of geen opening aan het plafond worden bevestigd
Semi-flush – lampen die zijn bevestigd met een korte steel om een ​​opening te creëren
Spots – lampen die verstelbaar zijn en specifieke gebieden kunnen markeren
Inbouwspots – lampen die in het plafond worden geplaatst en perfect zijn voor lage plafonds

Welk plafondlamp ontwerp past bij mij?

Moderne glazen plafondlamp Als je van een nieuwe plafondlamp houdt, zijn er veel keuzes waar je rekening mee moet houden. Om het gemakkelijker te maken om de juiste voor u te kiezen, moet u nadenken over welke functie u de nieuwe lamp moet vervullen. Bent u gewoon op zoek naar een gewone lamp die de ruimte eenvoudig verlicht? Wilt u iets dat goed past bij uw bestaande ontwerpschema of dat bijvoorbeeld past bij een salontafel of een bank? Het goede nieuws is dat we u kunnen helpen – vraag het gewoon aan een van onze adviseurs van de klantenservice.

Te overwegen stijlen zijn onder meer designplafondlampen, maar ook moderne, klassieke, tiffany- en rustieke stijlen.
Sommige van de materialen die we gebruiken zijn glas, hout, stof en chroom.

plafondlamp ontwerpen

plafondlamp ontwerpen

Zijn plafondlampen dimbaar?

Ja, wij bieden een volledig assortiment dimbare plafondlampen. Als je de perfecte plafondlamp hebt gevonden, controleer dan de specificatie op de productdetailpagina om er zeker van te zijn dat deze dimbaar is (als je twijfelt).

Als je een plafondlamp vindt die je leuk vindt, maar die niet is gemarkeerd als dimbaar, kun je in plaats daarvan misschien een dimbare lamp gebruiken – vraag het gewoon aan een van onze adviseurs. Als je er niet zeker van bent om zelf een dimmer te installeren, raadpleeg dan altijd een gekwalificeerde elektricien.

Hoe installeer ik plafondlampen?

Onze plafondlampen zijn allemaal vrij eenvoudig te installeren en ze worden allemaal geleverd met gedetailleerde stapsgewijze instructies. Houd er rekening mee dat als u twijfelt over het zelf installeren van uw eigen verlichting, u een gekwalificeerde elektricien moet bellen om dit voor u te doen.

Is de gloeilamp ingebouwd?

Sommige plafondlampen hebben ingebouwde lampen, maar voor de zekerheid moet je de technische specificaties op de productpagina controleren. Als de technische specificaties geen basistype specificeren, wordt de lamp ingebouwd en heeft deze een levensduur tussen 20,00 en 25.000 uur (de meeste LED-lampen hebben ingebouwde lampen).

Kan ik elke plafondlamp in mijn badkamer gebruiken?

Er is een heel eenvoudige manier om te zien of een plafondlamp in een badkamer kan worden gebruikt. Al onze lampen hebben een IP-code in de technische specificaties op de productpagina. Als het laatste cijfer van de IP-code 4 of meer is, kan de lamp boven de spiegel in de badkamer worden gebruikt. Als het laatste cijfer hoger is dan 4, kan de lamp boven de douche worden gebruikt. Vergeet niet dat u bij twijfel altijd een gekwalificeerde elektricien moet raadplegen.