Plug and play zonnepanelen, zijn ze het waard?

Het is gemakkelijk om de aantrekkingskracht van plug and play zonnepanelen te zien. Ze bieden de belofte van een zonne-energiesysteem tegen veel lagere kosten dan een conventioneel systeem van een zonne-installateur. Maar kan een plug-and-play zonnepaneel set echt voldoen aan de verwachting om niet alleen de energierekening te verlagen, maar ook veiligheid en betrouwbaarheid te bieden? Laten we kijken of plug-in zonne-energie iets voor u is.

Waarom zouden huiseigenaren een Plug and play zonnepanelen systeem willen?

Het toevoegen van zonnepanelen aan uw huis kan duur zijn. Volgens een rapport uit 2020 van het National Renewable Energy Laboratory (NREL) bedragen de gemiddelde kosten ongeveer € 2,71 per watt als kortingen en stimuleringsmaatregelen buiten beschouwing worden gelaten. Dit is inclusief componenten, vergunningen, materialen en arbeid. Tegen die prijs per watt zou een systeem van 6 kilowatt (kW) voor de gemiddelde woning 16.200 Euro kosten. De kosten kunnen variëren, afhankelijk van uw locatie en situatie.

Plug en play zonne-energie biedt een huiseigenaar de mogelijkheid om een zonnesysteem in het stopcontact te steken en hernieuwbare energie te produceren zonder te betalen voor professionals om het systeem te ontwerpen en te installeren. Dus het zijn simpelweg zonnepanelen met stekker. Het is ook gemakkelijk om een plug-in systeem te verplaatsen naar een nieuw huis. Plug-in panelen kunnen een goede manier zijn voor degenen die nieuwsgierig zijn naar zonne-energie om het uit te proberen voordat ze zich vastleggen op een meer traditionele installatie op het dak.

plug and play zonnepanelen

Hoe werkt een plug and play zonnepanelen systeem?

Bedrijven die plug-in solar kits aanbieden verkopen hun producten als een manier om zonne-energie toe te voegen aan een huis zonder de kosten van elektriciens, aannemers, inspecties en andere professionele diensten die de kosten kunnen opdrijven.

Elk paneel heeft een ingebouwde micro-omvormer die zonne-energie omzet in gelijkstroom (DC), die de omvormer vervolgens omzet in wisselstroom (AC) die het huis kan gebruiken. Omvormers kunnen ook de stroom van de panelen naar het stopcontact onderbreken, wat helpt als het snoer per ongeluk wordt losgekoppeld.

Veel doe-het-zelf zonnekits hebben een grondmontage die u in elke beschikbare ruimte kunt plaatsen, van een achtertuin tot een balkon. Sommige bieden ook een optie voor montage op het dak.

Om het risico van brand te beperken, kunt u een plug-and-play zonnepaneel het beste aansluiten op een speciaal circuit – met andere woorden, een circuit waarop niets anders is aangesloten.

Hoe een normale zonnepanelen systeem werkt

Hoe is deze opzet te vergelijken met een typische zonnepaneleninstallatie voor thuis? Bij een conventionele installatie moet een zonne-energieaannemer met de huiseigenaar samenwerken om zijn energiebehoeften te bepalen. De aannemer ontwerpt vervolgens rekken voor de installatie van de zonnepanelen op het dak, bepaalt het aantal panelen en selecteert het juiste type omvormer.

Ook het conventionele systeem wordt in de woning ingebouwd. De panelen zetten zonne-energie om in gelijkstroom die de omvormer omzet in wisselstroom, naar het elektrische paneel leidt en vervolgens naar de meter.

Plug en play zonnepanelen kopen

We hebben een uitgebreide collectie aan plug en play zonnepanelen om te kopen. Bekijk de collectie aan vermogen, en kom je er niet uit? Dan kun je contact opnemen en helpen we jou op weg.

Zijn plug en play zonnepanelen veilig?

Een zonnepaneel naar afvoersysteem kent vele variabelen. Enkele daarvan kunnen van invloed zijn op de veiligheid:

  • Er is een limiet aan de hoeveelheid stroom die u naar één stopcontact kunt leiden.
    Het vermogen van een zonnepaneel fluctueert gedurende de dag en kan brand veroorzaken als het piekvermogen hoger is dan wat het stopcontact aankan.
  • De snoeren kunnen struikelgevaar opleveren.
  • Grotere systemen moeten wellicht op een dak worden gemonteerd, wat te moeilijk kan zijn voor een doe-het-zelfklus en tot dakschade kan leiden.
  • Dit zijn allemaal punten waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze tussen een professioneel geïnstalleerd zonnesysteem en een doe-het-zelf pakket met panelen en stopcontacten.