Seniorentelefoon

Een seniorentelefoon, is gewoon net als alle andere. Alleen is deze telefoon geschikt voor ouderen. Alleen is het zo dat de senioren telefoon iets makkelijk is in gebruik, het formaat van het lettertype, is groter, en is veel makkelijker in gebruik. Zonder te veel toevoegingen.

Iedereen moet verbonden zijn. Senioren, die misschien geïsoleerd zijn van hun familie of specifieke gezondheidsbehoeften hebben, mogen niet worden uitgesloten. De smartphone industrie denkt over het algemeen niet na over de specifieke behoeften van de seniorenmarkt, maar als je oplet, kun je aanbieders en telefoons vinden die een gestroomlijnde en aangepaste telefoonervaring bieden.

In wat telefoonfabrikanten beschouwen als de “seniorenmarkt” gaat het niet zozeer om de chronologische leeftijd als wel om vermogens, voorkeuren en levensstijl. Veel van deze telefoons zijn geschikt voor verminderd gezichtsvermogen en gehoor, plus ze zijn betaalbaar.

Naast het feit dat we een goede service leveren, vinden we het ook belangrijk dat jouw bestelling gratis verstuurd word. Je ontvangt je bestelling via Postnl, of DHL.

Direct jouw nieuwe Seniorentelefoon kopen

Wat is een seniorentelefoon

Waar moeten mobiele telefoons voor ouderen aan voldoen? Er zijn een aantal functies die belangrijk zijn, voor het gebruiken door senioren.

Senioren telefoon met groot scherm

Een seniorentelefoon beschikt over een groot scherm, met groot formaat lettertype. Het zicht wordt steeds minder, dus maakt een groter scherm, het makkelijker om alle apps, en tekst duidelijk te weergeven.

De laatste tijden zijn schermen steeds groter geworden, dus het is niet meer uniek, dus dit maakt het ook weer een stuk goedkoper, dan een paar jaar geleden.

Alarmfunctie om met een druk hulpdiensten of familie te bereiken

Een alarmfunctie is belangrijk, een telefoon voor senioren moet in veel gevallen voorzien zijn van zo een simpele klik knop. Dan belt deze automatisch met bijvoorbeeld familie, of in het ergste geval direct met hulpdiensten.

Een senioren telefoon beschikt over harder geluid

Het gehoor gaat ook achteruit, dus is het belangrijk dat het geluid extra hard gezet kan worden. Gelukkig beschikken bijna alle telefoons tegenwoordig van een luidspreker functie en sommige telefoons kun je het geluid zonder luidspreker functie zo hard zetten dat je het gemakkelijk kunt horen.

Seniorentelefoon met goed camera kwaliteit om de kunnen videobellen met familie en vrienden

Een goede camera is erg belangrijk om goed beeld te krijgen met familie en vrienden! Het is altijd fijn om met de kleinkinderen live te kunnen bellen, en alles goed te kunnen zien. Dit geeft het gevoel dat je live naast elkaar bent. Dit geeft een heerlijk gevoel, vooral in de eenzame periodes!

social media apps voor de telefoon voor ouderen

social media apps voor de telefoon voor ouderen

Verschillende apps op de seniorentelefoon

De “seniorentelefoon” voor ouderen draait op Android. Dit betekent dat je dus onbeperkt apps kunt installeren! Je kunt bijvoorbeeld social media apps, gezondheidsapps, timers voor medicatie. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook kan het formaat van de tekst, en het beeld op iedere app automatisch ingesteld worden op het passende formaat text, en beeld.

Talloze sociaal media apps op de seniorentelefoon instellen

Je kunt op de telefoon voor ouderen onbeperkt social media apps installeren! Bijvoorbeeld, Snappchat, Whatsapp, Facebook, Instagram, en noem de apps maar op! Hiermee ben je altijd verbonden met familie, vrienden, en de wereld!

Hulp programma’s voor de gezondheid, of voeding bijhouden

Hulp apps op de seniorentelefoon, helpen ouderen bij de juiste medicatie

Voor senioren is het vaak lastig om bij te houden wanneer ze medicatie moeten slikken, of hoeveel. Daar voor zijn verschillende hulp apps, zoals de herinnering app. Je kunt meldingen instellen met bijvoorbeeld een timer, en een foto, of een stuk tekst van welke pil er ingenomen moet worden.

Stappentellen met de telefoon voor ouderen

Met het stappen tellen, kun je precies bijhouden of je wel voldoende hebt gelopen die dag. En hoeveel stappen nog goed zouden uitkomen voor je gezondheid. Je kunt de stappen door de dag heen volgen, en zo bijvoorbeeld nog een extra wandeling met de hond inplannen!

SOS hulp en noodknoppen op de telefoon

In veel gevallen kan bij een oudere een noodknop goed van pas komen. Zo kan de telefoon ingesteld worden, om bijvoorbeeld een bepaald nummer te bellen in geval van nood, of het noodnummer.