Plafondlamp woonkamer

Welke plafondlampen zijn geschikt voor de woonkamer? Plafondlampen in de woonkamer zijn de belangrijkste lichtbron in de kamer. Alternatieven voor gewone plafondlampen zijn moderne LED-panelen die een brede verlichting bieden en plafondspots met meerdere lampen. Het is belangrijk om de spots zo te richten dat alle delen van uw kamer gelijkmatig worden verlicht. Als u dit goed doet, kunt u voorkomen dat u wordt verblind door verblindend licht als u op de bank zit.

Bestel direct jouw passende plafondlamp voor de woonkamer

Metalen plafondlamp Gerwina van Lindby
Gewone plafondlampen kunnen perfect worden afgestemd op de stijl van de kamer.

LED-paneel Brenda CCT met afstandsbediening
LED-panelen zorgen voor niet-verblindend licht in grote ruimtes.

Lindby LED-multibol lamp

Plafondspots met meerdere lampen kunnen op elkaar worden afgestemd om elk deel van de kamer te verlichten.
Hoe helder moeten plafondlampen in de woonkamer zijn?
Helaas is het onmogelijk om een definitief antwoord te geven over de helderheidseisen van plafondlampen in de woonkamer. Waarom? Omdat het niet alleen afhangt van persoonlijke voorkeur, maar het licht ook anders reageert afhankelijk van de kleur van de muur, de indeling, het meubilair en de structuur van de kamer. Wij stellen voor om uit te gaan van 140 lumen per m² als richtlijn.

Welke plafondlampen voor de woonkamer zijn modern?

Er zijn tegenwoordig allerlei inrichtingsstijlen in de mode. De gereduceerde, moderne minimalistische look, die tot uiting komt in filigrane plafondlampen met ingebouwde LED’s, wordt steeds populairder. Natuurlijke chic met houten elementen en de rustieke, nonchalante charme van industriële chic zijn ook bestsellers voor plafondlampen in de woonkamer. Bekijk onze inspiratiesectie voor meer moderne verlichtingsideeën.

Lindby Mairin LED plafondlamp
Canyana rotan plafondlamp
Zwarte plafondlamp Aylis
Zijn er dimbare plafondlampen voor de woonkamer?
Veel plafondlampen kunnen worden gedimd via een externe dimmer. Het is echter noodzakelijk aandacht te besteden aan een dimbare lamp en de juiste dimmer te installeren.

LED plafondlampen worden geleverd met een vast geïnstalleerde dimmer, waardoor de plafondlamp in de woonkamer vanaf de bank via een afstandsbediening kan worden gedimd. Smart home lampen en lampen zijn vergelijkbaar, omdat je hiermee via een smartphone-app kunt spelen met verschillende functies, zoals dimmen en kleurverandering.

Lindby Emiva LED afstandsbediening
Welke lampen worden aanbevolen voor plafondlampen in de woonkamer?
Plafondlampen in de woonkamer zijn een van de meest gebruikte lampen in huis. Daarom zijn moderne LED’s de ideale optie, omdat ze tot 90% minder elektriciteit verbruiken dan gloeilampen. Bovendien hebben LED’s een levensduur tot 50.000 uur, vergeleken met gloeilampen die slechts 1.000 uur meegaan.

Dus als u eenmaal LED lampen heeft geïnstalleerd, zal het lang duren voordat u ze weer hoeft te vervangen.

Plafondlamp fridolin metaal
LED gloeilamp die eruitziet als een gloeilamp

LED spot Filiz
LED-lamp met een matte gloeilamp
Hanglamp Mirro
Indirect verlichte hoofdspiegellamp
Lindby Mirka LED plafondlamp
Gerichte GU10 LED spots

Hoe bouw ik mijn woonkamer plafondlamp om naar LED?

Ombouw naar LED is mogelijk door simpelweg de lamp te vervangen. Door dit te doen, retrofit je smart home verlichting, die een heleboel verschillende verlichtingsfuncties opent, waaronder dimmen en kleurverandering. Het resultaat? Je verandert je woonkamerverlichting van één verblindend licht in een individuele, aangepaste en steeds veranderende lichtervaring.