Vuurschaal kopen

vuurschaal groot formaat

vuurschaal van groot formaat

Een vuurschaal kopen is een hele slimme keus voor een warme sfeer in de avond! zowel in de zomer als in de winter. In de winter creeer je een warme plek om samen te komen, en in de zomer creëer je een warme sfeer! Dus in beide situaties is een vuurschaal een geweldige keus, en niet door! Ze zijn er in verschillende soorten, een grote vuurschaal, eentje van metaal, eentje dat werkt op gas en ga zo maar door.

Een vuurschaal kopen? Bekijk onze collectie!

Een vuurschaal is erg veelzijdig

Het mooie ervan is hoe goed ze passen in elke achtertuin, patio of balkon, of je kiest gewoon voor een Hangende Vuurschaal die een prachtig middelpunt vormen voor je buitenruimte. Of je nu een ruimte hebt ter grootte van een postzegel of een tuin ter grootte van een voetbalveld, er is altijd iets voor buiten dat bij je past, waardoor het voor de meeste consumenten een gemakkelijke keuze is.

Door een vuurschaal met deksel te kopen is het altijd een slimme keus. Je kunt deze netjes afsluiten, en zo voorkom je afval, en beestjes die zich gaan ophopen.

De traditionele vuurschaal met hout

vuurschaal

vuurschaal voor een prachtige sfeer

Voor traditionalisten is een gewone hout gestookte vuurplaats een uitstekende, nostalgische optie. Bovendien hoeven dit soort vuurschalen niet te worden aangesloten op een brandstofbron, dus u kunt kiezen waar u ze op uw terras wilt plaatsen.

Gebruikers van houtgestookte vuurschalen moeten er echter voor zorgen dat ze zich houden aan bepaalde wettelijke voorschriften, afhankelijk van hun stad en staat, aangezien open houtvuren niet in alle gebieden legaal zijn.

Ze brengen ook het risico met zich mee dat drijvende sintels onbedoelde branden veroorzaken. De meeste hout gestookte vuurschalen hebben vonkenvangers om dit te voorkomen.

De nieuwe generatie schalen van propaan gas

Voor een modernere optie zijn draagbare propaan vuurschaal veiliger in het algemeen. Ze zijn veel gemakkelijker aan te steken en kunnen indien nodig vrij worden verplaatst.

Een ander voordeel van propaan vuurschalen voor buiten, ze zijn rookloos, dus ze kunnen worden gebruikt op de meeste campings waar het stoken van hout verboden is. Als u zich zorgen maakt over de propaantank die te zien is, kunt u deze er esthetisch aantrekkelijk uit laten zien door een tankafdekking te gebruiken

Het nieuwe tijdperk van “rookloze” houtgestookte vuurschalen die momenteel op de markt zijn, solokachels, zijn slim ontworpen om bijna alle rook te elimineren die normaal wordt geproduceerd door houtgestookte vuurschalen.

De meeste hout gestookte vuurschalen produceren minder rook als het hout droog is, en uitgedroogd hardhout is over het algemeen het beste voor een langdurige verbranding in tegenstelling tot zachthout.

Als u denkt aan een meer permanente armatuur voor uw terras of achtertuin, dan heeft u de keuze uit hout gestookte vuurkorven of propaan vuurkorven, waarvan sommige kunnen worden aangepast voor aardgas. Deze zijn ook geschikt in de vorm van een kleine barbecue voor op het balkon bijvoorbeeld

Als u over aardgas beschikt, moet u een vakman inschakelen om deze op uw gashaard aan te sluiten.

Draagbare propaanvuurkorven zijn ontworpen om veiliger, gemakkelijker en mobiel te zijn, maar zorg ervoor dat u de propaanniveaus in de gaten houdt, zodat het vuur niet onverwachts dooft.

De voordelen van verschillende vormen vuurschalen

  • Een vuurschaal creëert een gezellige en warme sfeer buitenshuis
  • Of je nu een buitenfeest geeft nadat de zomerzon is ondergegaan, of je wilt lekker bij je familie liggen en tot in de vroege uurtjes kletsen, een vuurplaats is het ultieme middelpunt en zorgt voor een onweerstaanbare sfeervolle gloed voor een gezellige avond buitenshuis.
  • Ze kunnen je huis uitbreiden Vuurschalen zijn ideaal om een ​​loungeruimte in de buitenlucht te creëren – een verlengstuk van uw huis waar u kunt ontspannen en een praatje kunt maken. Net als binnen haarden, vormen vuurschalen het perfecte middelpunt voor een zithoek in de buitenlucht, en ze zien er fantastisch uit, omringd door buitenbanken of ingebouwde zitbanken met kussens.
  • Het hele jaar bruikbaar Het is niet alleen het zomerseizoen waarin u heerlijk rond een vuurplaats kunt zitten, met een Earthfire Keramische Vuurplaats kunt u het hele jaar door genieten van het buitenleven. Transformeer uw Halloween, kampvuuravonden en zelfs kerstavond met de warmte en het comfort van een buitenvuur.
  • Je kunt er zelfs op koken. als je door al dat ontspannen in de warmte je afvraagt ​​wat er voor het avondeten is, heb je speciale vuurschaal met bbq. En je kunt op de meeste normale vuuschalen ook gewoon een grillplaat leggen en de bbq aansteken! Let wel op dat er geen plastic, of andere stoffen in de vuurschaal zijn gegooid.
  • Helpt ontspannen en tot rust komen. Als de zon ondergaat, is er niets beters dan te ontspannen en tot rust te komen terwijl je naar de dansende vlammen kijkt. Een onderzoek door Christopher Lynn, antropoloog aan de Universiteit van Alabama, beweert zelfs dat het effect van vuur ons helpt rustiger en socialer te worden en zelfs onze bloeddruk doet dalen!
  • Laat de dagen langer duren. De langste dag ligt misschien achter ons, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van deze lichtere nachten zolang ze duren; zat in de warmte en het comfort van een open buitenvuur en staarde naar de sterren.

De vuurschaal dat gebruikt word als BBQ

vuurschaal bbq in nederland

vuurschaal bbq in nederland

Geschiedenis van een bbq vuurschaal

Meer dat 500.000 jaar geleden ontdekte de mens het vuur. Sinds dien is vuur niet weg te krijgen uit onze natuurlijke grond, een mooi kampvuur, bijvoorbeeld. Of een warm vuurtje bij de borrel, geeft altijd een sfeer. Maar vuur is ook te gebruiken in de natuur tegen bescherming voor bijvoorbeeld roofdieren.

Toen het vuur eenmaal was doorgedrongen, begonnen mensen ergens in het midden van de paleolithicum gebruik te maken van vuurschalen, en zo een sfeer te creëren. En het vuur te beheersen, zodat het niet zomaar verspreid. Dit werd destijds gedaan door een vorm in de grond te graven bijvoorbeeld.

Naarmate de tijd vorderde, begon met metaal te gebruiken en deze te vormen, dit is waar de vuurkorf en vuurschaal is ontstaan. Daarna werden natuurlijk de BBQ vuurschalen, ontwikkeld omdat men meer wou. Dat is het tijdperk waar wij nu in zitten. Een vuurschaal is bijna niet weg te denken bij de Nederlandse huishouden vooral in de koude winters, en warme bbq avonden in de zomer!

Hoe kook je het best en veiligst een gerecht op jouw bbq vuurschaal

Als je onze vuurschaal ideeën al hebt gelezen, weet je dat ze een natuurlijk middelpunt zijn voor zitplaatsen buiten, waardoor iedereen gezellig blijft en esthetische waarde toevoegt. Zou het dan niet geweldig zijn om ze ook te gebruiken voor een heerlijk feestmaal? Op die manier hoef je niet te spetteren op een aparte vuurschaal met bbq rooster of gasgrill, en de rokerige, gegrilde smaak die je krijgt als je op brandhout kookt, is moeilijk te verslaan.

En als je denkt dat je kookkeuzes beperkt zijn met deze aanpak, denk dan nog eens goed na. We hebben een aantal handige tips verzameld om u op weg te helpen – van het beste hout om te gebruiken tot accessoires die u kunt toevoegen om allerlei culinaire creaties mogelijk te maken.

Voor een bbq op de vuurschaal moet je de juiste brand hout gebruiken, en niet zomaar middelen erin gooien

De brandstof voor je bbq vuurschaal is erg belangrijk voor het beste kookresultaat. Wij adviseren je om droog hout te gebruiken, met een vochtgehalte van minder dan 20%. Het is veel moeilijker om een ​​fatsoenlijk, heet vuur te krijgen met vochtig hout, en het zal ook veel rook veroorzaken. Door het hout in een stevige houtopslag te bewaren, weet u zeker dat het in goede staat is voor gebruik.

Wat betreft het te gebruiken houtsoort, zijn sommige veel beter dan andere. Hardhout spuugt niet zoals zachthout. We bevelen onder andere essen, eiken (wanneer ze minstens twee jaar gekruid zijn) en hazelaar aan. Sommige van de brandhout soorten die ze zeggen te vermijden, zijn paardenkastanje, lariks en spar.

Om het vuur aan te wakkeren, kun je aanmaakhout en een natuurlijke aanmaakblokje gebruiken om te voorkomen dat je eten chemisch bederft.

Je hebt niet per se een groot vuur nodig om te koken. Bij grotere vuurkorven is het vaak een goed idee om de kom in twee delen te scheiden: een voor sintels en een waar u kleine houtblokken kunt blijven toevoegen voor consistente vlammen en om meer sintels te creëren. Koken op hete as zorgt voor een consistentere kookervaring, terwijl koken op vuur je eten een gegrilde smaak geeft, legt het team uit.