waterkoker kopen

Bekijk de hele collectie : waterkoker. Wij doen iedere dag weer opnieuw onze uiterste best om jou de beste prijs en product garantie te kunnen bieden! Naast het feit dat we een goede service leveren, vinden we het ook belangrijk dat jouw bestelling gratis verstuurd word. Je ontvangt je bestelling via Postnl, of DHL.

Direct jouw nieuwe waterkoker aanbieding kopen

Wat is een waterkoker

Een waterkoker is misschien wel een van de meest gebruikte keukengerei ter wereld. Bijna elk huishouden heeft wel een waterkoker, ja ik heb er een. Maar in het begin werden waterkokers ontworpen om direct op het vuur te worden gezet en dit vuur verwarmt op zijn beurt de vloeistof in de waterkoker. Zo ging het lange tijd tot de introductie van de elektrische waterkoker in 1893. Deze datum is echter niet absoluut, elektrische waterkokers waren al vóór 1893 in gebruik, maar de echte commerciële bloei kwam in 1893.

Een elektrische waterkoker

Een elektrische waterkoker is, zoals de naam al aangeeft, een type waterkoker dat vloeistof verwarmt zonder deze op het fornuis of direct boven het vuur te houden. Een elektrische waterkoker wordt geleverd met een verwarmingselement, dat de vloeistof in de waterkoker binnen relatief korte tijd verwarmt.

Een elektrische waterkoker is een van de eenvoudigste huishoudelijke apparaten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Er zijn tegenwoordig meer dan duizend modellen waterkokers op de markt. Wanneer u de stekker van een elektrische waterkoker in het stopcontact steekt, gaat er een grote hoeveelheid elektrische stroom door het snoer, die op zijn beurt het verwarmingselement verwarmt. Het element warmt op door de weerstand die het verwarmingselement biedt. Deze weerstand zet de elektrische energie om in warmte, die op haar beurt de vloeistof in de waterkoker verwarmt.

Een aantal tips hoe een waterkoker werkt

Een elektrische waterkoker is één enkel elektrisch keukenapparaat, maar heeft twee verschillende belangrijke onderdelen. Deze twee onderdelen werken hand in hand om een efficiënte output te produceren.

Verwarmingselement

In het begin hadden elektrische waterkokers geen ingewikkelde werking, het enige wat ze hadden was een goed gebouwde behuizing en dan een verwarmingselement binnenin. De gebruiker moest de waterkoker handmatig uitschakelen zodra de vloeistof erin kookte. Nieuwe elektrische waterkokers zijn echter anders.

1. Verwarmingselement

Het verwarmingselement in een elektrische waterkoker is het belangrijkste onderdeel, zonder verwarmingselement is een elektrische waterkoker waardeloos.

Een verwarmingselement is een weerstand die ontworpen is om de stroom van elektriciteit tegen te houden, die op zijn beurt verwarmt. Met andere woorden, het verwarmingselement zet elektriciteit om in warmte en deze warmte laat de vloeistof in de waterkoker koken.

2. Thermostaat

philips waterkoker kopenZoals ik hierboven heb verteld, is een thermostaat een onderdeel dat in nieuwe elektrische waterkokers is ingebouwd. Een thermostaat is altijd zodanig met het verwarmingselement verbonden dat de thermostaat het verwarmingselement kan regelen. Een thermostaat regelt de verwarmingscapaciteit van het verwarmingselement en schakelt de stroom uit zodra de gewenste temperatuur is bereikt.

Laten we nu eens kijken hoe een elektrische waterkoker werkt,

Het verwarmingselement in een elektrische waterkoker is verbonden met de thermostaat en de thermostaat heeft een variabele weerstand in zich; zodra de gebruiker de gewenste temperatuur instelt, regelt de thermostaat het verwarmingselement dienovereenkomstig. Eenvoudig gezegd, als de gebruiker de temperatuur te hoog instelt, is de weerstand van de thermostaat lager, zodat het verwarmingselement meer elektriciteit omzet in warmte. Als daarentegen een lage temperatuur wordt ingesteld, is de weerstand van de variabele weerstand hoog en zal het verwarmingselement relatief minder warmte produceren.

Meest gestelde vragen waterkoker – FAQ

Wat is goedkoper water koken op gas of waterkoker 2022 / 2023?

Dit verschilt, in principe is een elektrische goedkoper, omdat de warmte gelijk doorkomt, gas duurt langer om op te warmen. Maar omdat gas nu duurder word is een elektrische waterkoker een aanrader.