Zitzak kopen

Een zitzak is erg populair de laatste dagen, en word steeds populairder. Niet om de bankstel of de stoelen te vervangen, maar om een relaxt gedecoreerd hoekje te creëren!

Een zitzak kopen kan is verschillende soorten, maten, stijlen en stoffen.

zitzak kopen

zitzak kopen

Bekijk onze collectie, je kunt direct jouw zitzak kopen

Wij hebben een zeer uitgebreide collectie aan zitzakken, die worden geleverd. Tegen de beste prijsgarantie en altijd gratis verzending

De juiste en best passende zitzak kopen

Waar is de zitzak begonnen

Het werd geclassificeerd als de eerste ‘vormloze stoel’ en kreeg de naam ‘Sacco’

Deze tijdloze klassieker, gemaakt door 3 ontwerpers, is oorspronkelijk gemaakt van leer. Een zeer populair materiaal om meubels van te maken in 1968.

Tegenwoordig is de zitzak “Sacco” gemaakt van vinyl en wordt nog steeds over de hele wereld verkocht. De ontwerpers zeiden dat ze merkten dat personeel tijdens hun pauzes op tassen vol piepschuim rustte.

Ze gaven er de voorkeur aan boven de rondslingerende meubels. Dit gaf hen de inspiratie voor de “Sacco”. De originele peervormige stoel is nu algemeen bekend als een klassieke druppelvormige zitzak.

Wat je moet weten om de juiste keus te maken bij de het kopen van jouw zitzak

Tegenwoordig is een modern interieur op het werk of thuis moeilijk voor te stellen zonder modern-mobiele interieuraccenten: zitzakken. In korte tijd veroverde het niet alleen de woonruimte, maar ook de openbare ruimte. Ondanks de “gouden eeuw” die deze gestoffeerde meubelen momenteel doormaken, benadrukken experts nog steeds dat mensen op deze manier fouten maken bij het kiezen van een zitzak, waardoor deze sneller verslijt en er goed uitziet.

Hier zijn enkele belangrijke adviezen van “Pusku pusku”-experts om niet fout te gaan en de juiste zitzak voor thuis of buiten te kiezen volgens uw behoeften en hoe u de beste synergie tussen kwaliteit en prijs kunt bereiken. Ontwerpers merken op dat het door de unieke vormgeving helemaal niet nodig is om een ​​zitzak te combineren met andere meubels en decorelementen in het interieur. Laten we dus 6 dingen uitzoeken die de kwaliteit van een zitzak bepalen. Hier zijn de belangrijkste details die je moet weten: binnen- en buitentassen, grootte en vorm van de zitzak, stof, functionaliteit, kralen en steken en ritsen.

zitzak in verschillende kleuren

zitzak in verschillende kleuren

Binnenkant en buitenkant van een zitzak

We zien veel dat mensen zitzakken kiezen die meer gebaseerd zijn op emoties dan op kennis. De potentiële koper moet echter nog steeds de essentie kennen.

Allereerst is het aan te raden om na te gaan of een zitzak een binnenzak heeft. Soms als de buitenzak beschadigd is (gescheurd door een dier of per ongeluk), dan morst er een zitzakvulling op de vloer. Daarom wordt geadviseerd om een ​​zitzak te kiezen die twee zakjes heeft: een binnenzak die gevuld is met polystyreenkralen en een buitenzak die kan worden gewassen of schoongemaakt (afhankelijk van de stof). U kunt hier meer lezen over stoffen die wij aanbieden.

Verschillende soorten zitzak vormen

Het kiezen van de maat en vorm van een zitzak leidt vaak tot de meeste discussies. Eigenlijk is alles vrij eenvoudig – een vorm moet worden gekozen op basis van de behoeften. Als een zitzak op verschillende plaatsen moet worden gedragen, kunt u het beste kiezen voor peervormige (Game, Play) of vergelijkbare modellen (Razzy, Razz, Roll) die een handvat hebben om de meubels gemakkelijk op te pakken en te verplaatsen. De zitzakken van deze tijd zijn favoriet bij kinderen.

De meest populaire zitzakken hebben de vorm van een fauteuil, de zogenaamde L-vorm, zoals de modellen Seat, Tube en Lounge. Strikt gevormde zitzakken zijn meer geschikt voor woonkamers en kantoren (modellen Tube, Moog). Een andere optie zijn tweezits zitzakken-banken (modellen Sofa Seat, Sofa Tube, Sofa Moog). Ook zijn er poefs (modellen Up!, Mini, Softbox, Plus) die kort en praktisch zijn.

De functionaliteit van verschillende zitzakken voor een kind, of volwassenen

zitzakken

zitzakken

Het vierde aspect is functionaliteit. Voor buitengebruik in de tuin, op het terras, bij het zwembad of zelfs aan de oever van het meer raden we zitzakken aan die gemaakt zijn van waterdichte stoffen en ook om aandacht te besteden aan het advies van ontwerpers om de ruimte niet te vol te zetten met te veel meubels.

In dit geval raden we aan om een ​​set zitzakken te maken die comfortabel is om alleen op te liggen, maar ook om er dingen op te zetten. Het model Soft-Table heeft een multifunctioneel gebruik – men kan erop zitten of een tafel improviseren door er een soort pallet op te leggen.

Het laatste belangrijke bij het kiezen van een zitzak is het type en de kwaliteit van stiksels en ritsen. Als de steken niet sterk zijn, kan dit een serieus probleem worden, omdat de zitzak wordt gescheurd en nodig is om hem opnieuw te naaien. Het is van cruciaal belang dat de steken dubbel en gelijkmatig zijn, terwijl de randen van alle textielelementen (uitsnijdingen) die worden gebruikt voor de productie van zitzakken, zijn voorzien van een schroefdraad om te voorkomen dat de stof gaat rafelen en een hoge kwaliteit van het product wordt gegarandeerd.

Voor buitentassen moeten sterke ritsen met brede tanden worden gebruikt. Ritssluitingen moeten onder de stof worden verborgen en zo de vloer beschermen. Je kunt een zitzak openritsen om de zak te verwijderen of om de kralen te vullen of eruit te halen. Goed doordachte constructie geeft de mogelijkheid om de zachtheid van een zitzak te controleren en een gemakkelijke manier om er voor te zorgen.

Met deze zes adviezen van onze experts kunt u niet alleen uw huis of een andere gekozen ruimte een nieuwe look geven, maar u kunt ook geld besparen door ze uit te geven aan duurzame dingen. De hoge kwaliteit van een zitzak garandeert een jarenlang gebruik. Een ander goed nieuws is dat zitzakken (in tegenstelling tot de andere meubels) altijd in de mode zijn!